Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Carolien Ritoe. Ik ben moeder van inmiddels drie volwassen kinderen. 
Tijdens het opgroeien kwamen er bij mij veel vragen omhoog over opvoeden en innerlijk welzijn waar ik weinig echte antwoorden op kreeg van het consultatie bureau, van school, uit boeken of van de mensen om mij heen. In mijzelf kon ik de antwoorden toen ook niet goed vinden. Het gevoel van weten dat er meer is, het gemis aan werkelijke antwoorden en het besef dat kinderen puur zijn hebben mij doen zoeken naar een andere manier van in het leven staan.

Bij holistisch therapeute Elisabeth Hoogduin kreeg ik advies en de hulp waarnaar ik zocht. Daarbij heb ik de door haar ontwikkelde twee jarige opleiding Masterclass; ‘Opvoeden met hart en ziel’, gevolgd. Deze opleiding hielp mij om anders in het leven te gaan staan. Ik werd meer bewust van patronen, van de voorouderlijke lasten die in ons leven zijn en worden doorgegeven als je er niet bewust van wordt, onbalans in het gevoel, het denken, lichaam en wilskracht (spirit), het verminderd open zijn van het hart enz. Voor mij is de masterclass; Opvoeden met hart en ziel, de basis geworden van waaruit meer bewustwording kon ontstaan en nog steeds uit ontstaat. Na deze waardevolle opleiding en met speciale lessen ter verdieping daarvan, kan ik deze nu zelf geven. Meer over de opleiding vind je bij het kopje Masterclass.

 

Carolien Ritoe - Centrum de ZonneboomDaarnaast heb ik een 3-jarige hatha yoga opleiding afgerond. In 2019 ben ik begonnen met yogalessen te geven. Ook yoga is een weg die tot meer bewustwording leidt. Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot yoga. Mede door een deel van mijn 'roots' waarvan ik mij altijd bewust was. Op een gegeven moment heb ik ervoor gekozen zelf een opleiding te volgen. Dat gaf mij verdieping in de houdingen (asana’s), de ademoefeningen (pranayama) maar ook in yoga filosofie, anatomie en leer over de chackra’s. Door de opleiding te volgen kon ik beter zien wat het uitgangspunt van hatha yoga is.
In balans komen van lichaam, geest en gevoel waardoor meer bewustwording kan komen. Tegenwoordig zijn er uiteenlopende vormen van yoga waarvan sommige een sportieve inslag hebben en er (bijna) aan voorbijgaan, rust en balans in het lichaam te creëren. Balans en rust is wel iets wat in deze veel vragende maatschappij nodig is. Dit is ook mijn uitgangspunt in het geven van yoga.

Verder heb ik vanuit mijn interesses verscheidene cursussen gevolgd. 

De ademles, massages en cursussen worden gegeven bij mij thuis.