Yoga

Hatha Yoga

Yoga schept ruimte in je, je voelt je prettig wanneer je spanning loslaat, je voelt je blijer en fitter worden. Yoga maakt gelukkig!

Hatha yoga brengt rust en balans in je lichaam. Het geeft meer bewustwording van je gevoel, lichaam en geest. Je wilskracht wordt sterker. Je lichaam zal vitaler, meer soepel en ontspannen worden. De levensenergie die je als pasgeborene als eerste inademde is, door hobbels op je levens weg, langzaamaan verminderd gaan stromen. Dit is terug te zien en voelen in je lichaam, je houding, je visie en de voortgang in het leven. Deze levensenergie wordt door yoga beoefening weer vitaler waardoor je je opgewekter voelt.

Het denken, wat de overhand heeft in deze westerse wereld en ook overgewaardeerd wordt, is de oorzaak van spanning en druk in lichaam. Het leidt tot onderwaardering en zelfs het wegstoppen van het gevoel. Vele mensen ondervinden hier gevolgen van. Yoga geeft meer stroming in het gehele lichaam wat ook tot meer levensvreugde leidt. 

De lessen
Het is belangrijk dat je op een plezierige manier yoga kan beoefenen. Of je met enig gemak de houdingen kan aannemen of wat minder. In de lessen wordt hiermee rekening gehouden. Er worden variaties op houdingen gegeven zodat iedereen op voor zijn of haar passende wijze yoga kan beoefenen. Ook zal er les worden gegeven in kleine groepjes.

Centrum de Zonneboom YogaEen les bestaat uit: 

  • Voorontspanning
  • Ademoefeningen
  • Lichaamshoudingen (asana’s)
  • Stabiliteit/ aardingsoefeningen
  • Nek en schouderoefeningen
  • Eind ontspanning

De duur van een (online) yogales is 1 uur tot vijfkwartier.

 

Hatha yoga bij Fysio Benthuizen

Binnenkort (juni of juli) start yogales bij Fysio Benthuizen. Er zal les worden gegeven op de vrijdag ochtend. Als je interesse hebt kun je je alvast als belangstellende opgeven.

Kosten per maand: €39,-. Betaling d.m.v. Zoetermeerpas is mogelijk.

 

Hatha yoga in Noordhove

De lessen starten in de eerste week van september op de thuislocatie in Noordhove. Dinsdag avond van 19.15 tot 20.30 uur. Als je interesse hebt kun je je alvast als belangstellende opgeven. 

Kosten per maand: €36,-. Betaling d.m.v. Zoetermeerpas is mogelijk.

 

Yoga-Stoelyoga-Adem combinatieles bij Fysio Benthuizen

Deze lessen zijn zeer laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Kosten €39,- per maand. Betaling met Zoetermeerpas is mogelijk. (download de folder)

 

Stoelyoga in ouderencentra op locatie - op aanvraag

Als je ouder wordt heb je (natuurlijk) ook beweging nodig. Yoga geeft ontspanning, verhoogt de levensvreugde en helpt je langer vitaal te blijven. Vooral in deze tijd kan dit een rust en balans gevend moment zijn in de week wat een diepe doorwerking heeft in het welzijn van de deelnemer. Heeft u of uw centrum belangstelling dan kan met in acht neming van de anderhalve meter afstand dit vormgeven worden.

 

 

Als je vragen hebt en/of je wil je aanmelden, neem dan contact met mij op. 
Je bent van harte welkom!