Yoga

Centrum de Zonneboom zal per 1 juni 2024 stoppen.

Vervanging voor de yogales wordt gezocht.

Houd deze site daarom in de gaten.

Dank voor uw belangstelling! 

 

  • Hatha Yoga - wekelijkse lessen

Yoga schept ruimte in je, je voelt je prettig wanneer je spanning loslaat, je voelt je blijer en fitter worden. Yoga maakt gelukkig!

Hatha yoga brengt rust en balans in je lichaam. Het geeft meer bewustwording van je gevoel, lichaam en geest. Je wilskracht wordt sterker. Je lichaam zal vitaler, meer soepel en ontspannen worden. De levensenergie die je als pasgeborene als eerste inademde is, door hobbels op je levens weg, langzaamaan verminderd gaan stromen. Dit is terug te zien en voelen in je lichaam, je houding, je visie en de voortgang in het leven. Deze levensenergie wordt door yoga beoefening weer vitaler waardoor je je opgewekter voelt.

Het denken, wat de overhand heeft in deze westerse wereld en ook overgewaardeerd wordt, is de oorzaak van spanning en druk in lichaam. Het leidt tot onderwaardering en zelfs het wegstoppen van het gevoel. Vele mensen ondervinden hier gevolgen van. Yoga geeft meer stroming in het gehele lichaam wat ook tot meer levensvreugde leidt. 

De lessen
Het is belangrijk dat je op een plezierige manier yoga kan beoefenen. Of je met enig gemak de houdingen kan aannemen of wat minder. In de lessen wordt hiermee rekening gehouden. Er worden variaties op houdingen gegeven zodat iedereen op voor zijn of haar passende wijze yoga kan beoefenen. Ook zal er les worden gegeven in kleine groepjes.

Een les bestaat uit: 

  • Voorontspanning
  • Ademoefeningen
  • Lichaamshoudingen (asana’s)
  • Stabiliteit/ aardingsoefeningen
  • Nek en schouderoefeningen
  • Eind ontspanning

---------------------------------------------------------------------------

  • Chakra yoga - basis cursus van 10 weken. Start 3 en 8 feb. 2024

Deze cursus werkt verdiepend voor alle vormen van yoga beoefening en geeft meer inzicht in jezelf en je leven. Ook als je niet eerder yoga hebt beoefend werkt de cursus als basis voor eventueel verdere beoefening.

Chakra’s, energiecentra van het lichaam, maken deel uit van het menselijk energiesysteem. Elk chakra heeft invloed op je lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en geestelijke helderheid. Een chakra kan openstaan of (deels) geblokkeerd zijn. Door bewust de chakra’s meer te openen werk je aan je eigen heling. De chakra leer is onlosmakelijk verbonden met yoga. Yoga houdingen werken door op energetisch niveau waarvan de chakra’s deel van uitmaken.

In de lessen chakra yoga, leer je waar elk chakra voor staat, wanneer een chakra open is en de bijbehorende eigenschappen van het chakra. D.m.v. diverse oefeningen, yoga en meditaties kunnen we de chakra’s meer openen. Hierdoor ontstaat er een betere doorstroming in je lichaam wat je welbevinden ten goede komt. Vanaf onderaan, de basis, richten we de aandacht op de chakra’s te beginnen met de basis; het wortel chakra, dan het heiligbeen chakra. We gaan tot en met het keel chakra. Ook de hand- en voet chakra's worden behandeld. 

Deze basis cursus bestaat uit 10 lessen. Een les is 1,5 uur. Bij elke de lessen ontvang je een overzicht van de lesstof, de yogaoefeningen en de meditatie mee op papier. Dit vormt een mooi cursus boek. Zo kan je thuis ook oefenen. Na de cursus kun je ervoor kiezen de wekelijkse hatha yogalessen verder te volgen. Zie helemaal hieronder het rooster van de chakra yoga cursus. Deze start 2 x per jaar: na de zomer vakantie en na de kerst vakantie.

 

---- Hatha yoga - wekelijkse lessen------------------------

Fysio Benthuizen, Benthuizen

Maandag: 19.30 - 20.30 uur 

Vrijdag: 9.45 - 10.45 uur

(Vrijdag: 11.00 - 12.00 uur)

 

Noordhove, Zoetermeer

Woensdag: 19.15 - 20.15 uur

Woensdag: 20.30 - 21.30 uur 

 

Maandtarief yoga in Benthuizen en Noordhove (Zoetermeer): €39,- op basis van 1 les per week. Hiervoor mag je meerdere keren per week les volgen op beide locaties! Proefles €5,-. Betaling met de Zoetermeerpas is mogelijk.

 (download de folder)

 

---- Chakra yoga - basis cursus van 10 weken -----------

Noordhove 

De cursussen zijn gestart in feb. Nieuwe ronde start in april (onder voorbehoud|).

 

Tarieven chakra yoga in 2024

Tarief van de chakra cursus (10 lessen, 1,5 uur per les) is €199,-.

Voor Zoetermeerpas houders: €180,- (volledige tegoed).

Voor cursisten van hatha yoga bij Centrum de Zonneboom is er het gereduceerde tarief van €180,- .

Dit is inclusief een mooi cursus boek met veel informatie van de lesstof. 

Als je vragen hebt en/of je wil je aanmelden, neem dan contact met mij op. 


Je bent van harte welkom!