Yoga

Hatha Yoga

Yoga schept ruimte in je, je voelt je prettig wanneer je spanning loslaat, je voelt je blijer en fitter worden. Yoga maakt gelukkig!

Hatha yoga brengt rust en balans in je lichaam. Het geeft meer bewustwording van je gevoel, lichaam en geest. Je wilskracht wordt sterker. Je lichaam zal vitaler, meer soepel en ontspannen worden. De levensenergie die je als pasgeborene als eerste inademde is, door hobbels op je levens weg, langzaamaan verminderd gaan stromen. Dit is terug te zien en voelen in je lichaam, je houding, je visie en de voortgang in het leven. Deze levensenergie wordt door yoga beoefening weer vitaler waardoor je je opgewekter voelt.

Het denken, wat de overhand heeft in deze westerse wereld en ook overgewaardeerd wordt, is de oorzaak van spanning en druk in lichaam. Het leidt tot onderwaardering en zelfs het wegstoppen van het gevoel. Vele mensen ondervinden hier gevolgen van. Yoga geeft meer stroming in het gehele lichaam wat ook tot meer levensvreugde leidt. 

De lessen
Het is belangrijk dat je op een plezierige manier yoga kan beoefenen. Of je met enig gemak de houdingen kan aannemen of wat minder. In de lessen wordt hiermee rekening gehouden. Er worden variaties op houdingen gegeven zodat iedereen op voor zijn of haar passende wijze yoga kan beoefenen. Ook zal er les worden gegeven in kleine groepjes.

Centrum de Zonneboom YogaEen les bestaat uit: 

  • Voorontspanning
  • Ademoefeningen
  • Lichaamshoudingen (asana’s)
  • Stabiliteit/ aardingsoefeningen
  • Nek en schouderoefeningen
  • Eind ontspanning

 

Tarief per maand hatha yoga: €39,-. Proefles €5,-. Betaling d.m.v. Zoetermeerpas is mogelijk.

 

Yoga les - Noordhove

Dinsdagavond van 19.15 tot 20.15 uur. 

 

Yoga les - Fysio Benthuizen.

Dinsdagochtend van 10.45 - 11.45 uur.

Vrijdagochtend van 10.00 - 11.00 uur. 

 

Yoga-Stoelyoga 

Bij deze les kan iedereen deelnemen ongeacht leeftijd, lenigheid of fysieke gesteldheid.

De lessen zijn een combinatie van yoga, stoelyoga en adem. Uitgangspunt is hatha yoga. Naast zittende houdingen zijn er ook staande en soms ook liggende houdingen waar mogelijk. In de les komt een ademoefening en soms een stoelyoga houding aan bod. Op een laagdrempelige manier kunnen de lichaamshoudingen van de hatha yoga zo breed mogelijk worden gegeven.

Omdat de fysieke mogelijkheden niet bij iedereen hetzelfde zijn kan tijdens de les ook de ene cursist een houding staand beoefenen waar de ander gebaat is deze zittend uit te voeren.

Op aanvraag. Betaling met Zoetermeerpas is mogelijk.

 (download de folder)

____________________________________________

Als je vragen hebt en/of je wil je aanmelden, neem dan contact met mij op. 


Je bent van harte welkom!